Program educational

 “Apa Înseamnă Viaţă”, ediţia a IV-a

Program Educaţional organizat de S.C. ACET S.A. Suceava

 

În data de 22 martie 2014, mapamondul sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, manifestare menită să ne amintească tuturor despre importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia, tema din acest an fiind „Apa şi energia“.

Programul se adresează elevilor claselor a IV-a din 12 unităţi şcolare din localităţile Suceava, Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei, având ca principal obiectiv conştientizarea generaţiei asupra rolului apei pentru viitorul omenirii şi promovarea valenţelor educative în spiritul responsabilităţii faţă de mediu şi resursele sale.

În cadrul evenimentului din acest an, prin intermediul activităţilor organizate, S.C. ACET S.A. îşi propune să transmită micilor utilizatori informaţii cu privire la responsabilităţile tuturor faţă de mediul înconjurător şi resursele sale, faţă de rolul apei pentru viitorul omenirii, dar şi cum pot ei ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Pe parcursul implementării Programului, elevii vor lua parte la jocuri tematice interactive, fiecare clasă pregătind cîte o lucrare (desen, poezie, compunere), menită să ilustreze modul în care înţeleg importanţa apei potabile pentru omenire. În etapa finală din data de 22 martie 2014, toţi elevii participanţi vor fi recompensaţi cu premii constând în materiale promoţionale personalizate, iar în urma evaluării lucrărilor pregătite, cele mai apreciate vor fi  expuse în cadrul unei galerii foto pe site-ul www.acetsv-posmediu.ro.

Acest Program Educaţional este parte componentă a campaniei de conştientizare şi promovare din cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”, finanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

______________________________________________________________________________________________

Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013
Continutul acestui material nu reprezinta, in mod obligatoriu, pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a GuvernuluI Romaniei.
Pentru informatii legate de alte programe finantate de U.E. in Romania si pentru informatii detaliate despre aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, poate fi vizitat site-ul Centrului de Informatii al C.E. in Romania: www.infoeuropa.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro